Ketojenik diyet, daha önceden bazı hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanılmaktaydı. Fakat son dönemlerde etkisinin gerçek boyutları fark edilince diyet amacıyla da kullanılmaya başlandı. Ketojenik diyet bünyesinde barındırdığı düşük karbonhidrat, orta derecede protein ve yüksek yağ barındırmasından ötürü diğer diyet türlerinden ayrılır. Sözü fazla uzatmadan ketojenik diyet türleri hakkında detaylara geçelim.
Ketojenik Diyet Türleri Nelerdir
Kilo vermek isteyenlerin en çok uyguladığı ketojenik diyet çeşitleri aşağıda sıralanmıştır. Merak ettiğiniz konuları yorum alanından sorabilirsiniz. Dilerseniz hurma diyeti ile alakalı bilgilere de hurma diyeti nedir başlıklı haberimizden ulaşabilirsiniz.

Standart ketojenik diyet nasıl yapılır?
Ketojenik türdeki diyetler içerisinde standart olarak adlandırılan diyet türüdür. Genellikle az karbonhidratlı, orta derecede proteinli ve yüksek yağ içeren bir diyettir.
Döngüsel ketojenik diyet nasıl yapılır?
Genelde standart tipte ketojenik diyeti desteklemek amacıyla yapılan diyet türüdür. Haftanın 2 günü yüksek karbonhidrat dönemi olarak uygulanır. Ketojenik diyet günlerini harmanlamak amacıyla yapılmaktadır.
Hedefli ketojenik diyet nasıl yapılır?
Ketojenik diyet türünü uygularken antrenmanlar doğrultusunda gerçekleştirilen diyetlere karbonhidrat eklemeyle yapılır. Ketojenik diyet ürünleri yemenin yanı sıra karbonhidrat destekli yiyecekler ile destekleme yapılır
Yüksek proteinli ketojenik diyet nasıl yapılır?
Bu tip ketojenik diyet, standart ketojenik diyet türüne benzer. Az miktarda karbonhidrat yüksek miktarda yağ ve diğer türe göre yüksek miktarda protein içerir. Protein ihtiyacını karşılama gereği duyan sporcular tarafından sıklıkla uygulanan bir diyet çeşididir.

Kısaca ketojenik diyeti hakkında bilgi
Ketojenik diyet genel itibarıyla işlevsel ve sürdürülebilir bir diyet programıdır. Vücudun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak uygulanan bir diyet yöntemidir.
Ketojenik diyet üzerinde yapılan çalışmalarda kontrollü bir diyet geçirmenize olanak sağlarken, diyabet, kanser, epilepsi ve Alzheimer gibi önemli hastalıklara karşı çok faydalı olduğu ortaya konmuştur.