Miraç gecesi süt içmek sünnet midir? Bu bilgi doğru mudur?

Miraç gecesi süt içmek sünnet midir? Peygamber Efendimiz miraç gecesinde süt içmiş midir? Cebrail'in Efendimiz'e süt ile şarap ikram ettiği ve Peygamber Efendimiz'in de sütü tercih ettiği söyleniyor. Bu hadis sahih midir? Yani doğruluk payı nedir? Kim nakletmiştir? Bu gibi soruların cevapları bu haberin detaylarında...

mirac gecesi sut icmek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün instagram’da dolaşırken karşıma “miraç gecesi süt içmeyen kalmasın” diye bir vidoe çıktı. Videoda iddia edildiğine göre miraç gecesi süt içmek sünnettir. Miraç gecesi bunu yaparsan, Allah’ın izni ile hastalıklarına şifa olur. Keskin bir zeka nasip olur. Dertlerine derman olur. Bir bardak veya sürahinin içine süt koyup 1 kere yasin, 3 kere fatiha, 3 kere amener rasülü duası, 21 kere tahiyyat okunup şifa niyetine içilir. Rabbim maddi manevi hastalıklarımıza Şâfi isminin hürmetine şifa versin.

İzlediğim videoda aynen yukarıda geçen ifadeler yer almıştır. Araştırdım. Sorularla İslamiyet internet sitesinde yer alan bilgilere göre miraç gecesinde Peygamber Efendimiz süt içmeyi tercih etmiştir. Ama dua okunması ile alakalı bir bilgi paylaşılmamıştır. [Kaynak]

Miraç hadisesinde vuku bulan olaylardan biri de Hz. Cebrail tarafından Peygamberimize (asm) biri süt, biri şarap olarak iki kap içecek sunulduğu ve Peygamberimiz (asm)’in bunlardan sütü tercih ettiği ve bunun üzerine Cebrail’in “Sen fıtratı tercih ettin / seçtin.” dediği belirtilmektedir. (bk. Müslim, İman, 74/259; Beğavî, Hazin,  İsra, 17/1. ayetin tefsiri)

İnsanlar bu duaları bir şeye okumak yerine, gündelik olarak kendileri de direkt yapabilirler. Direkt Allah’a yapılan duaları da Allah işitmektedir. İlla ki bir şeye okumak gerekmiyor. Biraz süte veya yemeğe okunan dua ile o yemek mübarek bir hale geçmiyor ya da mucizevi bir hal almıyor. Önemli olan o duayı inanarak okumaktır. Şifayı, rahmeti, bereketi de Allah’tan beklemektir. Yoksa istediğiniz kadar yiyeceklerin üstüne dua okuyun ve onları tüketin. Eğer ki bir inanç yoksa veya iman yoksa o duanın da bir tesiri olmayacaktır.

Bunu yakmayan kefen ya da yakmayan terlikler için de düşünebilirsiniz. Böyle şeylere inanmak yerine amellerimizde ihlaslı olmayı, samimi olmayı tercih etmek daha doğru olacaktır. Yine de her şeyin en doğrusunu Allah bilir.

Miraç gecesi süt içmek sünnet midir? Bu bilgi doğru mudur?
Yorum Yap
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!